Waarom werken op de zorgboerderij?

Op zorgboerderij de Middag in Groningen combineren we nuchter boerenverstand met oog voor ieders mogelijkheden en eigen-aardigheden. Soms moet stevig worden aangepakt om het werk af te krijgen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat elke deelnemer kan werken op de manier die bij hem of haar past. In het samenwerken ontwikkel je je praktische- en sociale vaardigheden. De deelnemers van zorgboerderij de Middag voelen zich verantwoordelijk voor zichzelf, elkaar en het werk. En ze hebben veel plezier in het werk! Kom het eens ervaren…

Geschiedenis

Sinds 2004 bestaat zorgboerderij De Middag. De naam verwijst naar het aangrenzende gebied Middag-Humsterland. Het gebouw valt onder monumentenzorg en is prachtig gelegen aan de eeuwenoude terp van Dorkwerd, net boven de rook van Groningen.

Voor wie?

Werk je graag met paarden of in de tuin… en houd je van aanpakken? Op de boerderij bieden we dagbesteding aan mensen vanaf 18 jaar met een verstandelijke of lichamelijke beperking of psychiatrische problematiek. Het bedrijf heeft een kleinschalig karakter met een grote variatie aan werkzaamheden. Daardoor is er ruimte voor iedereen om díe dingen te doen waar hij of zij zich goed bij voelt. Dat is de basis van waaruit de deelnemer zich verder kan ontwikkelen. Op basis van mogelijkheden maken we met de deelnemer een begeleidingsplan die jaarlijks wordt geëvalueerd.